Wednesday, June 27, 2012

Για το Μαράκι/ MariaTweety85


Η Μαρία Δημητρίου είναι ένα γλυκύτατο κορίτσι από την γειτονική μας Κύπρο. Μόλις στα 15 της χρόνια και με αρκετή καθυστέρηση (δυστυχώς για αυτήν) οι γιατροί διέγνωσαν μια πολύ σπάνια εκφυλιστική ασθένεια με την ονομασία σύνδρομο Αδαμαντιάδη-Bechet. Το σύνδρομο αυτό προσβάλει ολόκληρο των οργανισμό και τα όργανα του.
 Η περίπτωση της Μαρίας, λόγω αργής διάγνωσης των γιατρών έλαχε να είναι από τις χειρότερες αφού στο διάστημα αυτό η νόσος πρόλαβε να χτυπήσει όλον τον οργανισμό της με αποτέλεσμα να πάσχει αυτή την στιγμή από ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΑΝΑΙΜΙΑ, CHRON’S DESEASE, Απώλεια όρασης από το αριστερό μάτι και μερική από το δεξί, μερική απώλεια ακοής, γεύσης και οσμής, υδρονέφρωση, όγκους στον εγκέφαλο και στο στομάχι και ο κατάλογος συνεχίζεται…
Ακούγεται εξωπραγματικό; Δυστυχώς για την Μαρία είναι μια σκληρή πραγματικότητα που τη βιώνει εδώ και 10 χρόνια ... Έχει υποβληθεί σε ατελείωτα χειρουργεία σε Κύπρο, Ισραήλ, Γερμανία και άλλες χώρες. Αρχικά με τη βοήθεια του Κυπριακού κράτους και του υπουργού υγείας, όμως επειδή μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν είχαν το επιθυμητό-αίσιο αποτέλεσμα όλοι την ξεχάσανε και πάψανε να ασχολούνται με μια “τελειωμένη” και “ζημιογόνο” για αυτούς περίπτωση.
Όμως ξέχασαν πως η Μαρία είναι ένα κορίτσι 25 χρόνων, που μέσα σε όλο αυτό το Γολγοθά που βιώνει ΑΚΟΜΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ…
 Ένας άνθρωπος που έχει τέτοια δύναμη ψυχής που για όποιον θελήσει να τη γνωρίσει λίγο καλύτερα και να μιλήσει μαζί της όπως έκανα κι εγώ έχει να μοιραστεί ένα απόσταγμα,σοφίας και δύναμης, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα θέλησης για ζωή και αγάπης για όποιον θελήσει να πιστέψει την τραγική της ιστορία και να της προσφέρει έστω ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα η μια προσευχή…
Η Μαρία είναι πολύ περήφανη για να μιλήσει η ίδια για όλα αυτά, και δε ζητά οίκτο, μόνο πίστη και αγάπη. Κατάφερε μέσα από όλες αυτές τις αντιξοότητες να πάρει πτυχίο στην ψυχολογία! και παρ’ ότι τα φάρμακα, οι θεραπείες και ο πόνος που βιώνει την έχουν εξασθενίσει, προσπαθεί ακόμα και ελπίζει…
Για όποιον από εσάς ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη Μαρία, να επικοινωνήσει μαζί της ή να της στείλει μια ευχή, υπάρχει το παρακάτω blog:
http://mariatweety.blogspot.com
Επίσης το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της mariademetriou@ymail.com
ενω υπάρχει ιστοσελίδα στο facebook για τη συναυλία που δόθηκε για αυτήν με τίτλο “Μια βραδιά για τη Μαρία” και τέλος, για όποιον θελήσει να προσφέρει μια βοήθεια γι αυτήν υπάρχει ο παρακάτω λογαριασμός τραπέζης Τράπεζα Κύπρου (demetriou maria) Δημητρίου Μαρία CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 (IBAN) ή στο BCYPCY2N(swift)
Η Μαρία γράφει στο ιστολόγιό της “Το παλεύω μέχρι που παλεύεται και όσο μπορώ”(λινκ).
Ζητά μια ελάχιστη ποιότητα ζωής, μια ελπίδα. Σκέφτεται και αυτούς που ίσως αφήσει πίσω, τη μητέρα της, τα αδέλφια της…
Στο προφίλ του γκρουπ υποστήριξης της Μαρίας στο FB(link), υπάρχει και προσωπικό της σημείωμα, που -εφόσον έχετε κι εσείς προφιλ στο FB- μπορείτε να το διαβάσετε στο παρακάτω λινκ: 
https://www.facebook.com/notes/387455161312471
Επίσης, μπορείτε να δείτε και τις προηγούμενες αναρτήσεις στο μπλογκ Αρτάνις:
http://artanis71.blogspot.co.nz/2010/11/tweety.html
Και τις πιο πρόσφατες στον Τρυποκάρυδο
http://trupokarudos.com/?p=8748
http://trupokarudos.com/?p=8778
(Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου, προέρχεται από την παλαιότερη ανάρτηση του http://arahova.wordpress.com/), στο παρακάτω λινκ)

Σας ευχαριστώ πολύ, όλους,
Φιλιά, Αρτάνις

2 comments:

Hfaistiwnas said...

Όλα να πάνε καλά! :)

akrat said...

τα καλύτερα

πολλά φιλιά από ΑΘήνα

ευχόμαστε από την καρδιά μας να τελειώσει ο εφιάλτης