Thursday, June 20, 2013

Φωτό και άλλα


Πέρασαν κιόλας 2 βδομάδες από την τελευταία ανάρτηση, η αλήθεια είναι οτι βασικά ξεχάστηκα, και άφησα όλον αυτόν τον καιρό να περάσει χωρίς νέο ποστ...Την τελευταία βδομάδα φιλοξενούσα μια φίλη από το Ουέλλιγκτον, την Marilyn, η οποία σήμερα πετούσε για Παρίσι , (απ' όπου θα έπαιρνε το αεροπλάνο για ΝΖ μέσω Αμερικής), ενώ ταυτόχρονα ανάρρωνα από μία επέμβαση που έκανα στο Νοσοκομείο του Βόλου (έτυχα άψογης μεταχείρισης), και βρισκόμουν και σε συνεχή επικοινωνία με την έτερη φίλη Penelope Snowdon-Lait από το Christchurch, που με τον σύζυγό της έκαναν διακοπές σε Ελλάδα και Τουρκία (μέσα Μαΐου- αρχές Ιουνίου, προ των γεγονότων στη γείτονα- ευτυχώς!)
Και οι 2 κυρίες, πέρασαν υπέροχα και ήδη κάνουν σχέδια να επιστρέψουν στο μέλλον, αλλά δυστυχώς έμαθα οτι το Christchurch και η περιοχή του Heathcote όπου κατοικεί η Penelope, αντιμετώπισε σοβαρές πλημμύρες, και μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να έρθω σε επαφή μαζί της για να μάθω αν το σεισμόπληκτο σπίτι της άντεξε τη δοκιμασία, ενώ περιμένουν και βαριά χιονόπτωση στο Canterbury (και σε άλλες περιοχές του Νοτίου Νησιού)...Ελπίζω να επικοινωνήσει σύντομα μαζί μου, και να έχει να μου πει καλά νέα!
http://www.stuff.co.nz/the-press/news/your-weather/8803881/Flooding-closes-roads-schools
http://www.stuff.co.nz/the-press/news/your-weather/8817266/Snow-flooding-closes-roads-cuts-power
Κατά τα άλλα, με την Marilyn, επισκεφτήκαμε παραλίες γύρω από την πόλη (ερωτεύτηκε τα Καλά Νερά- και για να πω την αλήθεια, τα ερωτεύτηκα κι εγώ, είχα 4 χρόνια να πάω), κάναμε βόλτες στην παραλία και τα μαγαζιά του Βόλου, ανεβήκαμε στο Πήλιο, και γενικά περάσαμε πολύ όμορφα...Το μόνο που λυπάμαι, είναι οτι είχα μαζί μου την μικρή ψηφιακή και δεν κατάφερα να φωτογραφήσω ένα κοπάδι ρινοδέλφινων που έπαιζε κοντά στην παραλία, και τα οποία προσέφεραν ένα φανταστικό θέαμα, αλλά με λίγη καλή τύχη, πιθανόν να τα ξαναδούμε σύντομα, επειδή είναι συχνοί επισκέπτες στην περιοχή!
Ακολουθούν μερικές καλοκαιρινές φωτό, στις 2 πρώτες, τα Καλά νερά προ μίας εβδομάδας (με ελάχιστο κόσμο) και η βαριά νέφωση πάνω από την πόλη (έβρεχε 3 μέρες), στις επόμενες φωτό, εικόνες από την παραλία του Βόλου και την Μακρυνίτσα, ενώ στις τελευταίες, πάλι τα Καλά Νερά (προχθεσινή επίσκεψη), οπότε και έκανα το πρώτο μου μπάνιο μετά από 4 χρόνια (με ολόσωμο, επειδή στο ύψος του στομαχιού μου έχω την τομή του νίντζα -χαχα, η φάση με το Νοσοκομείο έχει μεγάλη πλάκα, μπορεί να την γράψω κάποια στιγμή στο μέλλον!)
Καλημέρα και καλό τριήμερο σε όλους, στην επόμενη ανάρτηση, ένα μικρό αφιέρωμα στον φίλο μου  ποιητή Χαράλαμπο Γιαννακόπουλο!

ΥΓ. Η Penelope έστειλε μέηλ, και είναι καλά!

11 comments:

Hfaistiwnas said...

Τέλεια! Τέλεια! Θέλω και εγώ! :)
Καλημέρα!!!

roadartist said...

Τι τέλεια αρτανις... Πόσο μου λείπει η θάλασσα και αυτή η ανεμελιά των φωτο. Πως επιστρέψατε ξανά στην Ελλάδα, και φύγατε από τη Ν.Ζ.?

Thalassenia said...

Eύχομαι να έχεις καλά νέα από την φίλη σου, να έχεις καλή ανάρρωση και να απολαμβάνεται τις ομορφιές που μας δείχνεις με κάθε καιρό!!
Οι εικόνες σου όπως πάντα μεταφέρουν πολλά!!!!

Artanis said...

@Ηφαιστιωνάκι μου, είναι πολύ ωραία! Εσύ πότε θα πας διακοπούλες;

Artanis said...

@Καλλιτέχνιδά μου, γυρίσαμε μόνιμα στην Ελλάδα! Και η θάλασσα, είναι ένα όνειρο!
Καλό καλοκαίρι να έχεις!

Artanis said...

@Θαλασσένια μου, μου απάντησε με μέηλ χθες το βράδυ, είναι καλά, και περιμένανε το χιόνι (που ήρθε τελικά), αλλά ευτυχώς χωρίς πολύ σοβαρά προβλήματα...Ας ελπίσουμε οτι και ο υπόλοιπος χειμώνα θα περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, επειδή υποφέρανε πολύ στο Christchurch...
Ευχαριστώ για τις ευχές σου για ανάρρωση, περίμενα πολύν καιρό για αυτήν την επέμβαση :)

Rena said...

Τι όμορφη ανάρτηση με ωραίες φωτογραφίες!!!
Χαίρομαι που σε ανακάλυψα!!!

Hfaistiwnas said...

Έκανα ολιγοήμερες το τριήμερο αλλά κανονικές (αν αποφασίσω να πάω) θα είναι Αύγουστο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο.. :)
Εσείς θα πάτε;

Artanis said...

Αγαπητή @rena, χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ και οι φωτό...Καλησπέρα από Βόλο :)

Artanis said...

@Ηφαιστιωνάκι μου, έχουμε κανονίσει να πάμε στα Τζουμέρκα στην Ήπειρο, στα μέσα Ιουλίου...Δεν βλέπω την ώρα, Θα βγάλω άπειρες φωτό! Εσύ που έχεις σκοπό να παραθερίσεις φέτος;
(μπορούμε να τα πούμε και μέσω ΦΒ αν θες!)

Hfaistiwnas said...

Δεν κανονίσαμε ακόμη.. :)
Και στο φμπ, δεν έχω πρόβλημα και τα δυο τα βλέπω πότε πότε..