Wednesday, December 9, 2009

Γλυκό Πάβλοβα


(Πατήστε το play)

Πριν από αρκετό καιρό, ο φίλος Μάλερ, με ρώτησε αν μπορούσα να βρω μια αυθεντική Νεοζηλανδική συνταγή και να τη δείξω στο μπλογκ...Λοιπόν, οι ΝΖηλανδοί δεν έχουν "σοβαρές" συνταγές φαγητού, αλλά έχουν ένα γλυκό, για το οποίο από το 1926 τσακώνονται με τους Αυστραλούς για την πατρότητά του...Είναι το γλυκό Πάβλοβα, προϊόν της έμπνευσης ενός ζαχαροπλάστη μεγάλου ξενοδοχείου στο Ουέλλιγκτον, προς τιμήν της μεγάλης μπαλαρίνας Άννας Πάβλοβα, που το 1926 περιόδευσε στην Ωκεανία...Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και για να γίνει χρειάζεται:
6 ασπράδια αυγών
4 κουταλάκια cornflour
1 κουταλάκι baking powder
1 1/3 κούπες ζάχαρη άχνη( κάνει και η απλή κρυσταλλική)
1 βανίλια (εδώ έχουν υγρό διάλυμα)
1 κουταλάκι λευκό ξύδι
Για τη σαντιγύ
250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος (πλήρης)
Μισή κούπα ζάχαρη(κρυσταλλική ή άχνη)
διάφορα φρούτα
Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, και αφήνουμε για 45' έξω, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, εντωμεταξύ βάζουμε τον φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μας μαζί με την κουταλιά baking powder μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν και δουλέυοντας συνέχεια, προσθέτουμε σε κουταλιές μία-μία την ζάχαρη άχνη μέχρι να την απορροφήσει όλη η μαρέγκα μας... Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 3 (από τα 4) κουταλάκια cornflour, τη βανίλια και την κουταλιά ξύδι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν...Σε ένα ίσιο ταψι (χωρίς τοιχώματα ή πολύ χαμηλά) στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, χαράζουμε έναν κύκλο περίπου 20-25 εκατοστών και το γυρνάμε από την αλλη πλευρά...Σκορπάμε στην επιφάνειά του το κουταλάκι cornflour που μας έμεινε, και αδειάζουμε επάνω την μαρέγκα μας....Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας δίνουμε στρόγγυλο σχήμα στην μαρέγκα και την βάζουμε στον φούρνο, ενώ κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς...Ψήνουμε για 1 1/4 ως 1 1/2 ώρες(ανάλογα τον φούρνο), ή μέχρι να την δούμε να γίνεται στεγνή και τραγανή (να έχει ανοίξει από μόνη της η επιφάνεια). Τότε σβήνουμε το φούρνο χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του και χωρίς να βγάλουμε από μέσα το γλυκό, που το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στον φούρνο (θέλει τουλάχιστον 2 ώρες, και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να "πέσει" η μαρέγκα)...Αφού κρυώσει καλά η Πάβλοβα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με μισή κούπα ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική (ή παραπάνω από μισή κούπα, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγύ) και αφού επικαλύψουμε το γλυκό, διακοσμούμε με τα φρούτα μας...Αν μάλιστα η μαγείρισσα έχει και γεννέθλια, κοτσάρει και 2 κεριά επάνω, και το έγκλημα ολοκληρώνεται...
Τί ώρα είναι, τί μέρα είναι και ποια χρονιά;;;
Ω γμτ...Γερνάωωωωωωωωωωωωω...

90 comments:

Κ.Υ.Π. WALKING said...

Χρόνια πολλά, εύκολο φαίνεται για έναν καλλιτέχνη του επιπέδου μου.

καλημέρα said...

Χρόνια πολλά!
Καλά, τυχερα, δημιουργικά και γλυκά!

Artanis said...

@Κ.Υ.Π. WALKING, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...Η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση, αλλά στο σωστό αποτέλεσμα παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη...Μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά και η μαρέγκα όταν κρυώσει να βγει μισή σε ύψος, απ' όσο ήταν όταν έσβησες το φούρνο...(Αν δεν σου βγει καλή, μην απογοητευτείς...Την επόμενη φορά μπορεί να πετύχει 100%...)
Σε φιλώ, γράψε εντυπώσεις αν φτιάξεις το γλυκό...

Artanis said...

Φίλη @Καλημέρα, σ' ευχαριστώ για τις ευχές!!!
Καλά να περνάς κι εσύ, και να έχεις ένα όμορφο απόγευμα...

Giorgos Varvakis said...

Χρόνια σου πολλά και δημιουργικά!!!
Το κέρασμα σου υπέροχο!!
Γεια στα χέρια σου :)
Φιλιά
Καλό βράδυ

mia maria said...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα!
Η παβλοβα είναι ένα γλυκό που δεν έχω τολμήσει να φτιάξω για τους λόγους που είπες και συ. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Με τον τρόπο που το έγραψες, με έκανες να θέλω να το δοκιμάσω! Λες να το κάνω και γω στα γενέθλια μου;

Artanis said...

Φίλε @gvarvakis, σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και τις ευχές...Νά 'σαι καλά, σε φιλώ...
Καλημέρα από ΝΖ...

Artanis said...

@big mama μου, όλα είναι θέμα τύχης...Αν πετύχει, πέτυχε, αν όχι ξαναπροσπαθούμε...Όπως λένε και οι ΝΖηλανδοί, 10 διαφορετικές μαγείρισσες, στον ίδιο φούρνο, θα ψήσουν 10 διαφορετικές Πάβλοβα, καμία δεν θα είναι ίδια με την άλλη...Οπότε, γιατί να αγχωθούμε;
Φτιάξτην, κι αν δεν πετύχει, θα πετύχει η επόμενη, ή η μεθεπόμενη...Όπως και νά χει, είναι πολύ ωραίο το γλυκό...Βάζεις και μια παχιά στρώση σαντιγύ, φρούτα, σιρόπια κλπ, και ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Σ' ευχαριστώ και για τις ευχές, καλά να περνάς και καλή επιτυχία στο γλυκό....

Benikos place said...

Xronia polla, gluka san to gluko pou eftiaxes kai trufera san thn krema tou!!
Nasai panta kala kai eutuxismenh :)

Και λοιπόν;E allora? said...

Τοξοτίνα!!!χρόνια πολλά και καλά!!!!Να σε χαίρονται οι κοράκλες και σου και ο αγαπημένος σου.
Εύχομαι κάθε καλό,δημιουργίες,περιπέτειες,ταξίδια,υγεία και ό,τι άλλο σε ευχαριστεί!!!!

Πολλά φιλιά :)))

Ταχυδρόμος! said...

Απλά ωριμάζεις. Και αυτό είναι καλό..

Hfaistiwnas said...

Όντως εύκολο είναι! Αλλά πολύ αναμονή βρε παιδί μου!

Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, σιγά το γλυκό..

Σταλαγματιά said...

Πως γίνεται και βλέπω συνταγές ώρα μεσημεριού και μου έρχεται να πέσω κάτω από την πείνα :))

Φαίνεται υπέροχο Αρτάνις μου

Φιλιά πολλά

ZouZouna said...

E, πιά, με την μπελαλίδικη συνταγή (εγώ γιατί νόμιζα πως είναι δυο μαρέγκες πάνω κάτω και στη μέση φρούτα...).... περιμένω να φτάσεις στο "εν κατακλείδι"

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!

Πολλά γλυκά φιλιά

υ.γ. το γλυκό άμα έρθεις με το καλό, μας το φτιάχνεις!!!!!!

Cassiel said...

Αρτανις μου χρονια σου πολλα καλη μου!!! Να σε χαιρομαστε, να εισαι παντα γερη και ευτυχισμενη!!
Απο τα αγαπημενα μου γλυκα....πανεμορφο!!!

καλλιτέχνης said...

Χρονια πολλάαα Αρτάνις! Πολύχρονη!
Η πάβλοβα φένετε εξαιρετικό γλύκισμα... και θέλω γλυκό τώραα!
Αχ τι μου έκανες! Παω ζαχαροπλαστείο...

Anonymous said...

χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα

Ο νοών...νοείτω said...

Εύχομαι τα χρόνια σου να είναι πιο γλυκά από την πάβλοβα, πιο φωτεινά από τα κεριά, και πιο θρεπτικά από τα φρούτα.
Με τις θερμότερες ευχές μου, να ζήσεις χρόνια καλά και γεμάτα.

ikor said...

Πολύχρονη και πάντα γλυκιά να είσαι Artanis!!

off-topic: είδα ένα αφιέρωμα στους παγετώνες Fox. Δεν ξέρω αν έχεις γράψει γι' αυτό, αλλά ήταν πολύ εντυπωσιακό μέρος!

agrampelli said...

Να τα εκατοστήσεις!Να είσαι πάντα καλά,γερή &χαρούμενη...
(τι όμορφη τούρτα!και πολύ πρωτότυπη...)
Πιάσε και ένα φιλί!

Βάσσια said...

Αρτάνις :-)

Να ζήσεις χρόνια όμορφα, υγιή και ευτυχισμένα!

Να σε χαίρονται οι δικοί σου άνθρωποι, κι εμείς οι e-φίλοι σου.

Φιλιά

(το γλυκό εύκολο δείχνει...... αν και δεν έχω ταλέντο στα γλυκά, μόνο στο να τα τρώω)

:-)

Vassilis said...

Χρόνια Πολλά!
Ε όχι να λες ότι γερνάς, όταν θα αλλάξουν θέσεις ... τα νούμερα τότε να το πεις, μέχρι τότε .... έχεις να γράψεις αναρτήσεις :)

ΓΙΑΝΝΑ said...

Χρονια πολλα και ευτυχισμενα.Η τουρτα υπεροχη.Ενα κομματακι θα το παρουμε για να εχουν τα χρονια που θα'ρθουν μια γλυκα σαν κι αυτη.

Άθεος said...

Χρόνια Πολλά και ό,τι επιθυμείς

Anonymous said...

Yum, yum!!!
Xilioxroni. Kai de "gernas" mono esy, oloi sto idio kazani vrazoume. Se 10 hronia tha vlepoume tis fotografies mas kai tha leme: ti nea kai koukla pou imoun kai den to ixera.

VAD said...

Μη με στελνεις στην κουζίνα,
δεν εχω καμια σχέση,
στειλε μου τη..μισή τούρτα,
να ευχηθώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ:),
ΧΑΡΟΎΜΕΝΑ,ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ...

kiki said...

Χρόνια πολλάαααααααααααααα! Άγγιξες το ευαίσθητο σημείο μου. Πεθαίνω για μπεζέ!!!

Tzeve said...

2 κεριά = 38...πω πω...γέρασες :))))

χρονια πολλάαααααααα

επί λέξει said...

Αν και καθυστερημένα, ποτέ δεν είναι αργά να ευχηθείς εκ βαθέων "χρόνια πολλά", δημιουργικά και με πολλή αγάπη!!

Να είσαι καλά!

Artanis said...

@Beniko μου, χα,χα,χα ευχαριστώ για τις ευχές...Καλά να περνάτε, καλό βράδυ να έχετε...

Artanis said...

Καλή μου @Και λοιπόν;E allora, όπως τα λες, Τοξοτίνα (αν και δεν πιστεύω στα ζώδια)...
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, καλό σου βράδυ...Φιλιά...

Artanis said...

@Ταχυδρόμε μου, ξέρω, το έχεις ξαναπεί στην "υπέροχη μέρα": Περιπεριπερισσότερη γοητεία :)
Σε φιλώωωωωω...

Artanis said...

@Hfaistiwnaκι μου, εσένα πιάνουν τα χέρια σου, φτιάξτο και θα δεις, θα σου αρέσει πολύ...Η αναμονή αξίζει...
Σε φιλώ, καλό βράδάκι να έχεις (έχεις μέηλ...)

Artanis said...

@Σταλαγματιά μου, συγγνώμηηηηηηηηη...
Αυτό το γλυκό πάντως, είναι ωραίο όλες τις ώρες :)
Φιλιά πολλά, καλό σου βράδυ...

Artanis said...

@Ζουζούνα μου, γι' αυτό, το δύσκολο μέρος του γλυκού, είναι να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα...Αλλά είναι πολύ ωραίο...Τα παιδιά το "τσακίζουν"...
Σε φιλώ, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...

Artanis said...

@Cassiel μου, είναι πολύ ωραίο γλυκό, όντως...Λογικό το βρίσκω να τσακώνονται οι Αυστραλοί με τους ΝΖηλανδούς για την πατρότητα :)
Φιλιά πολλά και σ' ευχαριστώ...

Artanis said...

@Καλλιτέχνη μου και μόνος σου, πολύ εύκολα μπορείς να το φτιάξεις, δώσε μόνον σημασία στο ρόλο του ανοιχτού φούρνου στο τέλος...
Ευχαριστώ για τις ευχές, καλό σου βράδυ...

Artanis said...

@Βαγγέλη μου, σ ευχαριστώ πολύ- πολύ...
Νά 'σαι καλά, καλό σου βράδυ...

Artanis said...

Φίλε @Νοών...νοείτω, σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...Να έχεις ένα όμορφο βράδυ, σε φιλώ...

Artanis said...

@ikor μου, στον Φοξ θα πάμε μέσα στον Γενάρη...Είναι ένα καταπληκτικό μέρος, αλλά λιώνει κι αυτός ταχύτατα...Πέρυσι μάλιστα, από την πτώση πάγων, σκοτώθηκαν 2 νεαροί Αυστραλοί...
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, καλό σου βράδυ, φιλιά...

Artanis said...

Φίλη @agrampelli, είναι ιδιαίτερη συνταγή αλλά πολύ ωραία...Ελπίζω να την φτιάξεις και να σας αρέσει...
Σε φιλώ :)

Artanis said...

@Βάσσια μου, μια ιδέα είναι όλα...Ακόμα κι αν δεν πετύχει η συνταγή με την πρώτη, την ξαναδοκιμάζεις, πάντως τρώγεται σε όλες τις εκδοχές :)
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, φιλιά...

Artanis said...

@Βασίλη μου, καλά τα λες;)
Να δω τί θα έχω να γράψω τότε, που θα έχω και το ακαταλόγιστο λόγω ηλικίας ;)
Φιλιά πολλά στην Άσπα και τις κοράκλες, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!!

Artanis said...

@ΓΙΑΝΝΑ μου, ωραία ιδέα, του χρόνου, θα την πήξω στην ζάχαρη, καλού κακού, μπας και ;)
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, καλό βράδάκι να έχεις...

Artanis said...

@Άθεέ μου, πού το βρήκες "αυτό";!;!;!
Αχα,χα,χα,χα ακόμα γελάω...Ωραίο "επίλογο" έχει...
Σ' ευχαριστώ, φιλιά πολλάααααα...

Artanis said...

Φίλη @Ανώνυμη, πές το ψέματα!
(κάποτε "ετσι", τώρα γιουβέτσι ;)
Εγώ πάντως αυτρό το τελευταίο που γράφεις, το λέω ήδη...Αααααααααχχχ...
.
.
.
Καλό σου βράδυ, ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο :)

Artanis said...

@VAD μου, μόνο μισή τούρτα;;;
(Και δεν έχεις σχέση με την κουζίνα;;;Με απογοητεύεις !)
Πλάκα κάνω...
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, καλά να περνάς, φιλιά πολλά από ΝΖ...

Artanis said...

@kiki μου, και μένα μ' αρέσουν...
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές, να έχεις ένα όμορφο βράδυ...Σε φιλώ...

Artanis said...

@Λασπολογε μου, ευτυχώς δεν είμαι αυτοκίνητο,θα πήγαινα για αντίκα πλέον :)
Χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα....
Ευχαριστώ για τις ευχές, φιλιά στην Κατερίνα...

Artanis said...

Φίλε @επί λέξει, δεν άργησες καθόλου, μην ανησυχείς...Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές...Να είσαι καλά, καλό σου βράδυ...

thumbelina said...

Artanis μου, χρόνια πολλά γλυκιά μου έστω και καθυστερημένα.
το γλυκό είναι υπέροχο , μέχρι τώρα δεν έχω τολμήσει να το φτιάξω, πάντως νόμιζα ότι ήταν ρώσικη συνταγή.
φιλιά πολλά πολλά!!!!

mahler76 said...

χρόνια σου πολλά και πάντα έτσι γλυκά!! Θα την φτιάξω την συνταγή.

Πάντως δεν μπορούσα να φανταστώ τους Αυστραλούς και τους Νέο Ζηλανδούς να τσακώνονται για κάτι πόσο μάλλον για ένα γλυκό.

Thalassenia said...

Δεν θα μπορούσα να λείπω από το βιβλίο των ευχών για σένα.
Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα.
Δημιουργικά μαχητικά και χαρούμενα.
Πιο ωραία παρουσίαση γλυκού δεν έχω δει..
Καλό βράδυ.

magdalini36 said...

Χρόνια πολλά και καλά!!! Να χαίρεσαι όποιους και ότι αγαπάς!
Καλησπέρα καλή μου Αρτάνις.
Υπέροχη συνταγή, αλλά θα την βάλω σε εφαρμογή από παραμονή Χριστουγέννων και μετά γιατί τώρα είμαι σε δίαιτα, κάνοντας "χώρο" γιά τις λιχουδιές!...χα,χα
Φιλιά πολλά:))

kostaslogh said...

χρόνια πολλάααααααααααααααααα
κι όμορφαααααααααααααααααα!!!!!!!!!
ελπίζω να πρόλαβα
ευχαριστώ για το κέρασμα,γειά στα χέρια σου!
...μόνο μου αυτό το "μαγείρισσα 'με πείραξε!!!
http://gargantoua.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Αχουυυυ... έμεινε καθόλου για μένα και τρελαίνομαι για δαύτην;

Να ζήσεις κουκλα μου γλυκιά,
καλά κι' ευτυχισμένα,
κι' όλου του κόσμου τα καλά
να 'χεις αποκτημένα


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

cinderella said...

Οι όμορφες κυρίες δεν γερνάνε ποτέ!! Χρόνια πολλά κοριτσάρα μου! Να σε χαίρεται ο Ίωνας σου, οι κούκλες σου και όλοι εμείς που σε αγαπάμε! Και είμαστε πολλοί!!!

Πολύχρονη!!

Υ.Γ. Το δαχτυλίδι, τρεις αναρτήσεις πριν που δεν το πήρε η κυρία...με την υπέροχη πέτρα και το καταπληκτικό σχέδιο...δικό μου!! Απλά μοναδικό!!

Αγγελικη Ν said...

Γλυκά και τρυφερά σαν την πάβλοβα να είναι τα χρόνια που θα ρθούν! Χρόνια πολλά!

Artanis said...

@thumbelina μου, βέρα ΝΖηλανδική είναι η συνταγή, προς τιμήν της σπουδαίας μπαλαρίνας...Αν το φτιάξεις, γράψε εντυπώσεις...
Ευχαριστώ για τις ευχές, καλημέρα από το Νότιο ημισφαίριο...

Artanis said...

@Μάλερ μου, είναι το ένα από τα τρία ζητήματα για τα οποία τσακώνονται οι Αυστραλοί με τους ΝΖηλανδούς...Το άλλο είναι ένα άλλο είδος τροφής/φαγητού και το τρίτο, ένα άλογο!
(Θα τα αναφέρω εν καιρώ...)
Ευχαριστώ για τις ευχές, αν φτιάξεις το γλυκό, ενημέρωσέ με πώς πήγε...
Φιλιά πολλά, και πολλές καλημέρες...

Artanis said...

@Thalassenia μου, ό,τι μπορώ κάνω :)
Χαίρομαι που σου άρεσε και σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου...
Σε φιλώωωωωωω...

Artanis said...

@magdalini μου, να την φτιάξεις και να μου πεις πώς σου φάνηκε...Νά 'στε όλοι καλά, καλημερούδια και φιλιά πολλά...

Artanis said...

@kostaslogh μου, το διάβασα όλο το ποστ +τα σχόλια, αλλά δεν κατάλαβα τί θέλεις να δω...Εξήγησέ μου σε παρακαλώ ...
Ευχαριστώ για τις ευχές, φιλιά πολλά, καλημερούδια...

Artanis said...

@Γλαρένια μου ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και την κάρτα..
(Μα πώς τα κάνεις αυτά τα μαγικά;)
Σε φιλώ, πολλές καλημέρες σε σένα και το γλαροσόι...

Artanis said...

@cinderella μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές...
(Ελπίζω να ντύνεσαι καλά στο Λονδίνο...Μην κρυώσεις...)
Σε φιλώωωωωωωω...

Artanis said...

@Αγγελικη Ν μου, σ' ευχαριστώ, νά 'σαι καλάαα...Φιλιά πολλά, καλημέρα από ΝΖ...

Κ.Υ.Π. WALKING said...

Άσχετο...

http://ioannou.files.wordpress.com/2009/12/atvo-6-12-09-ceb5ceafceb4ceb7-cf80cf81cebfcf82-ceb4ceb9ceaccf83cf89cf83ceb7.jpg

akrat said...

μα βρε αρτάνις...
πρωί πρωί???????????

μεταξύ μας να ρωτήσω κάτι???

τρώγετε???
μπα ε!!!!!!!!!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

χα χα

Βρήκα κι άλλη συνταγή να κάνω...

Μαγειρεύω, ξέρεις, για να ...ξεκουραστώ.

Θα το κάνω. Σου το υπόσχομαι.

Φιλιά πολλά.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vloutis.wordpress.com
facebook.com/kostasvloutis
twitter.com/kostasvloutis

Madame de la Luna said...

Καλέ φέρε κι από δω ένα κομμάτι! ;)

Καλή σας όρεξη! Σε πειρασμό με έβαλες, να το ξέρεις.


Φιλί.

kostaslogh said...

έχεις δίκιο ,εγώ παρεξήγησα την έκφραση "αν μάλιστα η μαγείρισσα..κλπ"αφού μιλούσες για τον εαυτό σου φυσικά!
δεν ξέρω γιατί, θεώρησα ότι απευθύνεσαι σε ...μαγείρισσες!!! αντίληψη ε;;
σορυ

Global Greek said...

Χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα! βλέπεις είναι η απόσταση μεταξύ ΝΖ και ΣΟ :-)) Ελπίζω να πέρασες πανέμορφα κι αξέχαστα! Φιλιά κι οτι επιθυμείς ευχή μου!

eirini katsa said...

Χρόνια πολλάαααααααααα!
Αν και καθυστερημένα!
Πάντα τόσο γλυκά,χαρούμενα και δημιουργικά!
Super το γλυκό!!!
Τώρα μόλις έφαγα το τελευταίο κομμάτι!
Χιχιχι!!!
Φιλιά πολλά και πάλι πολύχρονη!

Υ.Γ Ελπίζω να γίνονται δεκτές οι
ευχές με λίγη καθυστέρηση...
οεο;
;)

irlandos said...

Χρόνια πολλά, γεμάτα ευτυχία αγαπητή Artanis - (εδώ είναι ακόμα 9 Δεκεμβρίου, οπότε τυπικά δεν είμαι και πολύ αργοπορημένος...).
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να απολαμβάνετε όλοι μαζί πολλές χαρές και πολλά τέτοια γλυκά,

Φιλικά,
Ιρλανδός

Aspa said...

Τέλειο το γλυκό. Χρόνια πολλααααααα!
:)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Θα σε πω... θα σε πω...
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

KitsosMitsos said...

Χρόνια πολλά και καλά!
Και μας το'φερες απ'έξω απ'έξω με το γλυκό! Χεχε!

Artanis said...

Φίλε @Κ.Υ.Π. WALKING, το κοίταξα και είναι πολύ ενδιαφέρον...Σ' ευχαριστώ για το λινκ. καλό Σ/Κ να έχεις...

Artanis said...

@akrat μου, είναι πολύ ωραία και ελαφριά τούρτα...Και πολύ εύκολη...Μόνον στο κρύωμα είναι λίγο περίεργη και υπάρχει πιθανότητα να "πέσει" η μαρέγκα, αλλά ακόμα κι έτσι τρώγεται πολύ ευχάριστα...Δοκίμασέ την και πες μου...Καλό Σ/Κ!

Artanis said...

@ΚΩΣΤΑ ΒΛΟΥΤΗ μου, όταν την φτιάξεις, πές μου πώς πήγε και αν σου άρεσε...
Καλημέρα και καλό Σ/Κ...

Artanis said...

@Φεγγαροκυρά μου είναι πολύ έυκολο και ελαφρύ γλυκό (μην ξεχνάμε οτι φτιάχτηκε προς τιμήν μιας μπαλαρίνας)
Δοκίμασέ το και πες μου...
Φιλιά πολλά κι απο μένα, καλό Σ/Κ να έχεις...

Artanis said...

@kostaslogh, αφού εγώ είμαι η μαγείρισσα με τα γενέθλια!!!
Πώς το παρεξήγησες...
Τεσπά, ελπίζω να είσαι καλά, φιλιά...

Artanis said...

@Global Greek μου, πέρασα σχετικά καλά...(Και δεν καθυστέρησες καθόλου, μια χαρά...)
Φιλιά πολλά, καλά να περνάς και καλό Σ/Κ...

Artanis said...

Φίλη @eirini katsa, είχα μια συμμαθήτρια και φίλη, που της έκανα κάθε χρόνον μια φάρσα: Επι ένα μήνα πριν τα γεννέθλιά της και ένα μήνα μετά, όταν είμασταν παρέα, έπιανα τον πάσα ένα άγνωστο χωρίς εκείνη να ξέρει και του ζητούσα να της ευχηθεί...Οπότε, δεχόταν τα χρόνια πολλά, από οδηγούς ταξί και λεωφορείων, περιπτεράδες, οδοκαθαριστές, γκαρσόνια κλπ...Στην αρχή τσαντιζόταν, μετά ήταν προετοιμασμένη να ακούσει τα χρόνια πολλά ακόμα και 6 μήνες πριν ή μετά (είχα αποθρασυνθεί τελείως...)
Τωρα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά της, κι εγώ είμαι ΝΖ, είμαι όμως σίγουρη πώς κάθε χρόνο, στις 21/11 που έχει γενέθλια, θα με θυμάται για τις πλάκες γενεθλίων που της έκανα...
ΟΠότε, πες τα χρόνια πολλά εσύ, και μην σε νοιάζει...Εγώ τις εκτιμώ τις ευχές όποτε κι αν έρθουν...Και σ' ευχαριστώ πολύ...

Artanis said...

@Ιρλανδέ μου, δεν είσαι καθόλου αργοπορημένος...Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, καλά να περνάς και καλό Σ/Κ...
Σε φιλώ...

Artanis said...

@Aspa μου, σ' ευχαριστώ πολύυυυυυυυ...
Φιλιά στις κούκλες και το Βασίλη...
Καλό Σ/Κ να έχετε...

Artanis said...

@Γλαρένια μου θα περιμένωωωωωωωω...
Φιλιά πολλά κι από μένα...

αμμοδύτης said...

να ζήσεις αρτάνις και χρόνια πολλά
μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλιά...

και να μην ανησυχείς, οι γυναίκες είστε αειθαλείς, μέχρι τα 95 δεν έχετε ανάγκη...

katrine said...

ΓΙα μένα έχει γλυκάκι που καθυστέρησα???Χίλιες ευχές για τα γενέθλια Αρτάνις μου με αγάπη και γλυκές στιγμές.

Φιλάκι απ τη χειμωνιάτικη επιτέλους Αθήνα.

Anonymous said...

Σε ευχαριστουμε παρα πολυ για την καταπληκτικη συνταγη και χρονια σου πολλα για τα γεννεθλια σου και για τις γιορτες!